Week van de RI&E

Van 21 tot en met 25 juni vindt de week van de RI&E plaats. Schrijf je in voor een van de onze online workshops die jou helpen om je bedrijf nog veiliger te maken door meer uit je RI&E te halen. ValQ heeft ruime ervaring in de begeleiding van bedrijven op het gebied van veiligheid. Ook dit jaar doen wij mee aan de Week van de RI&E, omdat wij vinden dat de RI&E het fundament is onder elk arbomanagementsysteem. Vaak is die RI&E een statisch document dat vooral bedoeld is om te laten zien dat aan de wet wordt voldaan. Wij geloven erin dat je RI&E meer is dan dat! Wil je meer weten, sluit dan aan bij een van onze workshops!


Workshop Veiligheidsgedrag en -cultuur

Wat als dit je huidige situatie is…

* De risico’s zijn geïnventariseerd
* De medewerkers zijn geïnstrueerd en opgeleid
* Er vindt regelmatig overleg plaats en veiligheid staat op nummer 1
* Iedereen beschikt over de nodige persoonlijke beschermingsmiddelen
* Machines en gereedschappen zijn gekeurd
* Incidenten en ongevallen worden vastgelegd en geanalyseerd
* Het ontbreekt niet aan instructies, procedures en formulieren

En desondanks vertonen medewerkers niet altijd het gewenste gedrag???

…schrijf je dan in voor de workshop Veiligheidsgedrag en -cultuur. We laten zien hoe je invloed kan uitoefenen op het gedrag van medewerkers. Wat maakt dat mensen ongewenst gedrag vertonen en hoe buig je dat om naar zichtbaar gewenst gedrag? Dit alles met als doel het werk voor iedereen veiliger te maken.
We behandelen een stukje theorie en discussiëren met elkaar aan de hand van praktijkvoorbeelden. Uiteraard zoomen we ook in op de RI&E en hoe je daar gedrag en cultuur in kan meenemen aan de hand van ‘de stoel’.

Heb je belangstelling schrijf je dan in via onderstaand contact formulier.


Workshop voor Adviseurs: samenwerken aan veiligheid

In de rol als adviseur ben je de expert voor de organisatie. Een steun en toeverlaat op veiligheidskundig vlak, maar ook voor de praktische vertaalslag van theorie naar praktijk! Hoe zorg je er samen met je klant voor dat veiligheid gewaarborgd is en blijft? Tijdens deze workshop willen we met jou sparren over hoe je optimale meerwaarde biedt voor je klanten. Dit doen we aan de hand van de speciaal hiervoor ontwikkelde software Bluebird.

Bluebird is ontwikkeld voor gebruikers en voor adviseurs som samen te werkenmet de klant en daarbij de expertise te bieden die klanten nodig hebben. Tenslotte is de klant zelf verantwoordelijk voor het vormgeven van de veiligheidsorganisatie. De tool biedt de volgende voordelen:
* Een RI&E die uitgaat van processen op basis van een rijke database
* Je kan klanten actief informeren als er wijzigingen zijn in de wetgeving
* Je kan meekijken en adviseren als klanten processen, activiteiten of veiligheidsmaatregelen wijzigen
* Met diverse modules kan wordt de theorie naar de praktijk gebracht en omgekeerd. Denk aan digitale instructies, kennisoverdracht, toolboxen, micro audits, inspecties, incidentmeldingen en -analyses etc.

We nemen je graag mee in een nieuwe manier van samenwerken aan veiligheid. Bluebird helpt om op basis van data grip te houden op veiligheid, van inventarisatie naar de dagelijkse praktijk.

Meld je aan voor de workshop en we nemen je mee in ons avontuur. We zijn Bluebird volop aan het doorontwikkelen en werken ook graag met jou samen om onze en jouw klanten nog beter van dienst te kunnen zijn. In ruil voor jou medewerking krijg je een gratis proefaccount van een half jaar op Bluebird.

Agenda:


Workshop Veiligheidsgedrag en -cultuur

Woensdag 23 juni 2021
9:30 tot 11:30 uur
Online


  Deelnemen aan de workshop Gedrag en CultuurMeer informatie over Gedrag en Cultuur en veiligheid


  Workshop Samenwerken aan Veiligheid voor adviseurs

  Vrijdag 25 juni 2021
  9:30 tot 11:30 uur
  Online


   deelnemen aan de workshop Samenwerken aan Veiligheidmeer informatie ontvangen over Bluebirdeen demo van Bluebird