Aan de slag met gedrag!

Routekaart Veiligheidsladder

“Kan ValQ ons helpen met de Veiligheidsladder?” Deze vraag komt de laatste maanden steeds vaker bij ons. Veel organisaties gaan aan de slag met de Veiligheidsladder ook wel de Safety Culture Ladder genoemd. Meestal starten ze hiermee omdat hun opdrachtgevers dat van hun verlangen.  

“Natuurlijk kunnen wij jullie daarbij helpen!” Wij hebben inmiddels veel ervaring opgedaan in dit soort trajecten. Het mooie is ook dat onze expertisegebieden ‘Managementsystemen’ en ‘Gedrag en verandering’ hier een sterke combinatie vormen. 

Bij de start van deze trajecten nemen we niet de ‘norm’ als vertrekpunt. Dit zal je wellicht verbazen maar wij werken liever vanuit een ‘veiligheidsambitie’ en bijbehorend ‘gewenst gedrag’. Vervolgens gaan we samen bouwen aan de gewenste veiligheidscultuur. In de praktijk ben je hierdoor beter in staat om het traject efficiënt te laten verlopen. Door onze praktische en positieve aanpak wordt ‘gedrag’ direct concreet en tastbaar, zo creëer je sneller draagvlak. Onze werkwijze wordt dan ook niet als het zoveelste certificeringstraject ervaren, eerder als een traject waarbij men in staat is op echte stappen te zetten in de ontwikkeling van een nieuwe veiligheidscultuur. 

Onze ervaring van de laatste jaren hebben we vastgelegd in een zogenaamde routekaart. Hier kan je in één oogopslag kennisnemen van onze visie, aanpak en mogelijke ondersteuning. 

Wil je meer informatie over deze trajecten of wil je beschikken over onze gratis routekaart? Klik dan door naar onze pagina ‘Veiligheidsladder’ en laat een berichtje achter.